

PEDICON 2025 SCIENTIFIC PROGRAM Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 1 - Hyderabad		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Lecture 1: Emerging and re-emerging infections in children	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM PEDIATRIC INFECTIOUS DISEASE	Lecture 2: Global Challenges and Policy Needs for preventing AMR	20 min	
	· EBIMINIO IM EGINGGO BIGENGE	Panel Discussion: Interesting cases in PID	50 min	
		The Cough Conundrum: Choosing the Right Medication	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Gaps In GINA Guidelines	25 min	
5.55 15.45 4.11	0020122010112	Indigenous CPAP in Respiratory Distress	25 min	
10.15.11.00	DANIEL DIGGLIGGIGAL	Principle of Control o	45	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Rational Antibiotic Strategies for Respiratory Infections	45 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
	DEBATE	Prevention of Food Allergy: Early Introduction vs Late Introduction	20 min	
12.30-1.30 pm		Competency-Based Medical Education: Weighing the Pros and Cons	20 min	
		TCV Vaccine: Single Dose vs Two Doses	20 min	
	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5 (PEDIATRIC EMERGENCIES)	Management Alogirithms:		
		a) Severe Acute Asthma		
1 20 2 22		b) Neonatal Convulsions	50 min (10 min each)	
1.30-2.20 pm		c) Hepatic Encephalopathy	50 min (10 min each)	
		d) Paracetamol Poisoning		
		e) Iron Overdose:		
2.20. 2.10	DI ENIADVA	Friends Handah Ones (IDistra of Free Obild II	50i-	
2.20 -3.10 pm	PLENARY 1	Eqity In Health Care: "Right of Every Child "	50 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	From Symptoms to Solutions: Navigating Acute Encephalitis Syndrome	50 min	
4:00-5:00 pm	CELEBRITY SESSION 1	CELEBRITYTALK	60 min	
05:00 PM	GBM	GBM HALLS 1 & 2	60 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 2 - Warangal		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Survival at the age of viability	20 min	
	NEONATOLOGY	Lecture 2: Optimizing non- invasive respiratory support in neonates	20 min	
		Panel Discussion: Enteral feeding in very low birth weight babies	50 min	
		Mastering Allergy Diaganostic Tools for Everyday Practice	25 min	
	Guest lecture	Novel Treatment Modalities in Allergy	25 min	
9.30- 10.45 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (BBIL)	Rotavirus Vaccines: From Cow Tales to Cutting-Edge Protection	25 min	
10.45 - 11.10 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (BBIL)	Defeating Enteric fever:Typhoid conjugate vaccine is the key	25 min	
11:10 - 11.30 am	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (BBIL)	Traveller's Vaccine: Time to Expand!	20 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
		Molecular Diagnostics : Hero / Hype	20 min	
12.30-1.30 pm	DEBATE	Long term management of Hemophilia: Conservative VS Aggressive approach	20 min	
		BCG Vaccination in high Burden Countires: Still relevant VS Time for New Approach?	20 min	
		Analysis days OD Maritaging		
		Ambulatory BP Monitoring Red Urine		
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5		50 min (10 min each	
1.00 2.20 pm		CRRT in Pediatrics Managing Difficult to treat Nephrotic Syndrome	50 min (10 min each	
		From Ultrasound to Outcome: Navigating antenatal Renal Anomalies		
<u> </u>				
2.20 -3.10 pm	PLENARY 2	UNICEF	50 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Tiny Bugs - Big Impact: Exploring Gut Microbiome	50 min	
4:00-5:00 pm	CELEBRITY SESSION 2	CELEBRITY TALK	60 min	
0.00 p.11	JEEEDINI I GEGGIGII Z	OLLEGIII I MEK	55 11111	
		GBM HALLS 1& 2		

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 3 - Adilabad		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Role of FOT in Pediatric Pulmonology	20 min	
8.00 -9.30 am	RESPIRATORY	Lecture 2: Recent updates in GINA guidelines	20 min	
		Panel Discussion: Discussion on Antibiotic Stewardship in Community	50 min	
		PCV 14 Sceintific Grant BE	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Multiplex PCR in Infectious Diseases	25 min	
		RSV Prevention And Management	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION:	How Healthy are 40 crore Adolescents and Young people of India? What can you do about it?	45 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
12.30-1.30 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (TAKEDA)	Dengue Symposia: Updates on management and Vaccine	60 min	
		AI in Clinical Practice		
		Spirometry in Asthma		
1.30-2.20 pm	IMPACTFUL SUPER 5	Supplementary Immunity Boosters: Myth or Fact?	50 min (10 min each)	
		HLH Management: Turning Challenges into Triumphs		
		Conquering ITP: Best Practices for Management		
2.20 -3.10 pm	PANEL DISCUSSION	Tropical Fever	50 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Power of First 1000 Days:	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 4 - Karimnagar		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
	CHAPTER SYMPOSIUM	Lecture 1: Medicolegal Issues IN PICU	20 min	
8.00 -9.30 am	MEDICOLEGAL	Lecture 2: Liability concerns in Telemedicine	20 min	
	MEDICOLEGAL	Panel Discussion: Legal Hurdles in Clinical Practice & their Solutions	50 min	
		Anemia Mukth Bharath: How far have we reached	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Tackling Breastfeeding Challenges: A Holistic Approach	25 min	
9.30- 10.45 am		Bridging Nutrition Gaps: Modernizing the complementary feeding Journey	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Revolutionizing Care: Recent Advances in Pediatric TB Management	45 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
		Brestfeeding Vs formula feeding for HIV Exposed infants	20 mins	
12.30-1.30 pm	DEBATE	Has genomic testing made diagnosis easy in pediatric neurology?	20 mins	
•		The Cooking Clash:	20 mins	
		Processed Convenience vs. Homemade Goodness		
		Nutrition in Chronic Kidney Disease		
		Nutrition & Epigenetics:		
		Influencing growth and development in early life		
		The Future of Food Fortification:		
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Trends and Innovations	50 min (10 min each	
		The Invisible enemy:		
		Addressing the Micronutrient Deficiency Epidemic	<u> </u>	
		Food for Thought:		
		The long term impact of Junk on Brain Development		
2.20. 2.40	LINIDECTRICIED COIENTIEIC COANT	CHAICHIVA	20	
2.20 -2.40 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT	SHINGRIX Vaccine	20 min	
2.40-3.10 pm	SESSION (GSK)	Questions that matter - Hexavalent Vaccine	30 min	
	, a			
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Telemedicine: The Future of Pediatric Health Care	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Difficult airway in ER: Anticipation and Mitigation	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIUM EMERGENCY	Demystifying Respiratory Distress in Children in the ER	20 min	
	MEDICINE	Panel Discussion: RSI in Emergency: One Size Does Not Fit All	50 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Targeted Healing : Blood component therapy in Peadiatric Care	25 min	
		Decoding Pediatric Thrombocytopenia Rainbow Hospitals Sceintific Grant	25 min 25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Guards Down: Febrile Neutropenia	45 min	
11.30-12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
		Social Media Marketing for Medical Practice - YES or NO?	20 min	
12.30-1.30 pm	GUEST LECTURE	Exclusive Breastfeeding: Feasible Target or Practical Challenge?	20 min	
		Vaccination Mandates: Should They Be Required for School Entry?	20 min	
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Diagnosing Megaloblastic Anemia Unmasking HLH: Key Tips and Tricks for early detection in Pediatric Practice Approach to eosinophilia Management of Pediatric Hemotologic Emergencies Pre Marital screening for Sickle Cell Anemia and Thalassemia	50 min (10 min each)	
2.20 -2.40 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (SERUM INSTITUTE)	Global Pertussis Rise-way ahead	20 min	
2.40 - 3.10 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (CIPLA)	SCIENTIFIC GRANT CIPLA	30 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	The Turmoil Within: Mental Health Issues in Adolescents	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Hall 6 - Medak				
	CHAPTER SYMPOSIA : HEMATOLOGY	Lecture 1:Early Diagnostic Clues of Cancer for Practicing Pediatricians	20 min	
8.00 -9.30 am	/ ONCOLOGY	Lecture 2: Thrombosis in PICU/ NICU	20 min	
	7 ONCOLOG1	Panel Discussion: Oncological emergencies for practicing pediatrician	50 min	
	GUEST LECTURE	Combatting fake news: Beating the Infodernic	25 min	
9.30- 10.45 am	GOEST LECTURE	Digital Detox	25 min	
		Gadgets for smart Clinic	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Emergency Situations in Allergy Care	45 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
		Thalassemia: Is it curable? Whats new?	20 min	
	GUEST LECTURE	Pediatric Oncology: Targeted Thearpy Vs Conventional Chemotherapy	20 min	
12.30-1.30 pm		Old vs. New iron preparations: The Battle for Iron Supremacy	20 min	
		Smart PPT Presentation		
		Cyberbullying:		
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Breaking the Silence on Digital Harassment	50 min (10 min each	
1.30-2.20 pm		Tech-Savvy Parenting:	50 min (10 min each	
		Guiding Kids in a Digital World	- - -	
		Social Media for Medical Education		
		Online Paper Submission for Indexed Journals		
2.20 -2.40 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (Dr Reddy's Labs)	Emerging trends in upper respiratory infections and the role of oral probiotics in its management (Dr Anurag Singh)	20 min	
2.40 -3.10 pm	UNRESTRICTED SCIENTIFIC GRANT SESSION (APEX)	NUTITIONAL REHABILITATION	30 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Health Regulatory Compliances for Hospitals & Clinics	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 7 - Khammam		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Management of Functional Constipation in children	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIA	Vitamin D: Is Supplementation in Every Child Justified?	20 min	
	COMMUNITY PEDIATRICS	Panel Discussion: Pediatric Tuberculosis: Challenges & Opportunities	50 min	
		Medico-Legal Frontiers: Recent Judgments Shaping Medical Negligence	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Increasing Violence against Doctors and Hospitals in India: Role of Medical Associations	25 min	
		Medicolegal Considerations for using Social Media for Medical Practice	25 min	
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	When Hormones Go Haywire: Addressing Endocrine Emergencies	45 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
	GUEST LECTURE	DNR: Patient's or Physician's Decision?	20 min	
12.30-1.30 pm		New Criminal Laws: Boon or Bane?	20 min	
		Adolescent Autonomy: Where Should We Draw the Line?	20 min	
		Medicolegal Problems in Pediatric Practise - What can IAP do? Mediacal Records: Our best friend	50 min (10 min each)	
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Consents In Office Practice	50 min (10 min each)	
		Out of court settlement		
		Handling still birth on call		
	Guest Lecture	Allergic Armour: Sheilding children from Allergic Disorder	25 min	
2.20 -3.10 pm	Guest Lecture	Integrating Pallivative care in Pediattric Oncology	25 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Information Technology for Clinical Diagnosis	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday				
		Hall 8 - Nalgonda		
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION	
		Lecture 1: Mimics of Juvenile Idiopathic Arthritis	20 min	
8.00 -9.30 am	CHAPTER SYMPOSIA	Lecture 2: Complications of Kawasaki disease	20 min	
	RHEUMATOLOGY	Panel Discussion: Recognition, Evaluation, and Management of Autoinflammatory Diseases in Childhood	50 min	
		POCSO: Strengths and Challenges	25 min	
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Stay FIT Young INDIA	25 min	
		Queer Clinic	25 min	
10.45 - 11.10 am	GUEST LECTURE	HIV/AIDS in Children and Adolescents: Journey Over the Years	25 min	
11.10- 11.30 am	GUEST LECTURE	Management of Infantile Colic: A Pathway to Relief for Families	20 min	
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION Hall 1 & 2	60 min	
12.30-1.30 pm	GUEST LECTURE	Distant Parenting: Fostering Independence or Creating Isolation Online Learning vs Traditional Schooling	20 min 20 min	
12.30-1.30 pm		Grades vs. Passions: What Truly Shapes a Student's Future?	20 min	
		Crades vs. 1 assions. What that onapes a cradent of acare.	20111111	
1.30-2.20 pm	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5	Peer Pressure & Relationships GYMING AND BODY BUILDING IN TEENS FOMO in teens	50 min (10 min each	
		CHALLENGES OF RURAL TEENS Substance Abuse		
2.20. 2.10	PANEL DISCUSSION	One-district Manager Property of Helphanes Origin (DHO)	50 min	
2.20 -3.10 pm	PAINEL DISCUSSION	Cracking the Mystery: Pyrexia of Unknown Origin (PUO)	50 min	
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Medicolegal Case Files in Pediatrics: Facing tough situations	50 min	

PEDICON 2025 SCIENTIFIC CONFERENCE Day 1 10th January 2025 Friday					
	Hall 9 - Nizamabad				
TIME	FORMAT	TITLE	DURATION		
	CHAPTER SYMPOSIA	Lecture 1: Growth Assessment	20 min		
8.00 -9.30 am	ENDOCRINOLOGY	Lecture 2: Management of Type 1 Diabetes in Office Practice	20 min		
		Panel Discussion: Childhood Obesity	50 min		
		Simplified Approach to Refractory rickets	25 min		
9.30- 10.45 am	GUEST LECTURE	Management of DKA - Latest Guidelines	25 min		
		Be aware: Hormone disruptors in Child's environment	25 min		
10.45 - 11.30 am	PANEL DISCUSSION	Short Stature - Case based Approach	45 min		
11.30- 12.30 noon	ORATION	DR SHANTILAL SETH CIAP ORATION	60 min		
11.00 12.00110011		Hall 1 & 2	00 111111		
	GUEST LECTURE	Insulin pump Vs Intermittent therapy	20 min		
12.30-1.30 pm		Management of Hypothyroidism	20 min		
		Precocious Puberty - How & when to treat?	20 min		
	YOUNG & IMPACTFUL SUPER 5 DERMAT	Harnessing Steroids in Infection Therapy: Risk vs. Reward			
		Nocturnal Enuresis - Management			
1.30-2.20 pm		Spotters in Pediatric Dermatology	50 min (10 min each)		
		Acne Management			
		White Patches in Pediatrics: A Guide to Common Causes			
2.20 -3.10 pm	ROLE PLAY	MOOT COURT	40 min		
2.20 0.10 pm	HOLE I DAT	11001 000111	40 111111		
3.10- 4.00 pm	PANEL DISCUSSION	Redefining Sex Education	50 min		